Skottdag!

Har inte hunnit blogga idag pga att först skolan sen vart det att följa med mamma på affären sen hem göra sig i ordning sen till bussen som går till Bollnäs och åka på något ungdomsråds möte.. Ja det var typ min dag i ett kort samman hang.. kom hem för ungefär en timme sedan!
Har precis varit ut med bamse min lilla ja knä hund som vart stor när han vart stor.... Ja nora tog stallet idag hon red!
Ska försöka fixa tidsinställa så jag inte är helt borta!

Sitter här just nu!

Gick så där när vi red idag.. först var jag tvungen att styra hennes huvud mot stacketet i båda varven.. men i slutet gick det :D
Hon hoppar ju som en gudinna alltid i slutet av ridpasset! Men hon flyyyyyyyyyyyyyyyger över dom då :D ska börja hoppa högre en 40-50 cm nu när våren kommer :) Hon älskar att hoppa när hon inser att det är kul xD
Ja bloggar mer i morgon ;)
Bjuder på en bild :D
Typ den enda bild jag har på henne då hon är GLAD på riktigt :D

Stallet next

blir stallet om några minuter bara ;) Ska ev hoppa. eller vi får se faktiskt ska kolla ur hårt det är nere på pplan då blir det hoppning där men om det ser bra ut i hagen kan jag hoppa där ett litet skutt då hon tar ut sprången mer och sträcker på sig som ett gummi band! men ja på plan är hon lite stelare och tar inte ur sig!
Får se hur det ser ut men bloggar efter jag varit i stallet :D
Ska köra en bild bomb sen :D Och då är ju alla bilder fotade av mig :DDDDD

Bloggtävling ;)

Är med oss Johanna Grant och tävlar om ett shockemöhle schbrak :) Var med u också :)
TRYCK PÅ BILDEN FÖR ATT KOMMA TILL TÄVLINGEN!
Cheval tidsport


väntar på sockerkaka xD

Nu sitter jag och väntar på sockerkaka :D Den är klar om några minuter bara :D

_undra hur den blir för läste nyss på ett recept och där stog det 150  och jag har för mig at det ska vara 150 men ja ska kolla i receptet vi har xD



Bild källa!


Blondie xd

som jag skrev i fredags att jag skulle typ sitta och redigera bilder! Vad gjorde jag hade annat för mig xD

Redigera bara en bild xD

Äkta människor!

Äkta mäniskor om 5 min då ;)

Ny blogg design ;)

Nu är det ennu en ny bloggdesign på väg! Eller har precis skickat iväg beställningen ;) Vet ej hur den kommer se ut då men ja det blir en överraskning ;)

Trött eftter en dag i backen

Trött som tusan.. Efeer backen ramla en gång men förlora balansen jag vet inte hur många gånger xD men kom snappt tillbakas ;) Kom hem slog på TVn Börjar alltid sappa från 1 och ja därifrån tills jag inte vet att det är något bra på dom tråk kanalerna.. så bheövde jag inte sappa utan det var ju direkt sänt från Göteborg horse show :D
Gick spm det gick för svenskarna ju ;) såg kasnke som max 30 min.. nora släppa iväg mig till stallet annars ahde jag sommnat där på soffan... ahaha
Ja gjorde set som skulle göras i stallet fodra inför insläppet och mocka ;) Fyllde på vatten ;) REd mida jag och nora vi dela på 25 min var ;) Satt upp ett litet hinder hon hoppa det bra :)
Har tränings värk sen igår xD
Och nu sitter jag här och bloggar :)

Tack<333

Tack underbara och söta Nellie denna kommentar värmde till 100%!!
NellieB () om Kom och tänka på detta!:
Naaaw va du e gullig. D är söta...snälla...Goa å underbara tjejer som DU som får mej orka å vilja å tycka att det är kul att blogga. Puss & kram till dej!!! :)

Presitation!

Kör på en presitation på mig och Mida :)
Börjar med mig då!
Jag heter Ida Bååth som driver denna blogg som ni fattar nog så handlar denna blogg till det mesta om hästar sen har jag foto tips då och då ;) Alla bilder på bloggen är fotat av mig!
Jag är 14 år fyller 15 till hösten den 17/10.
Jag älskar hästar:D Annars hade jag inte drivit en häst blogg xD Har inte bara drivit denna blogg har drivit kasnke 3 till andra ;) Men nu har jag inte gett up riktigt en ;) Ni får fråga om ni vill veta något mer om mig ;)

Bilder på mig!








Artemida:

Artemida eller Mida som jag döper henne i bloggen är ett polskt arab sto på hela 18 år gammal. Hon är fortfarande en krut gumma :D Blir rädd för små saker så man ramlar av........ xD Men henne har vi haft sedan 3 oktober 2011.
Vi har hoppat kanske 50cm som max :) Sen dressyr är det inte så mkt vi kommit igång med då jag är en hoppryttarinna :D Hon är ca 149 cm i manken.
Hon har kommit igång så mycket så hon börjar minnas så hon  tycker det är kul!
Det bästa hon vet är MAT!!! Hon var westen häst i sitt tidigare liv innan hon vart till en "mini" avels häst ;) Hon har fått två föl efter sig som jag vet om! Ett sto som skulle vara 5 år tror jag! Men hon togs bort av hennes ägare pga att hon var ohanterbar! sen hon var föl...! Sen har hon Pjotor han är 3 år :) han är vell som han är han också men mycket mer hanterad..
Fråga saker om mida som ni vill veta!

Bilder på Mida!





(Ridstöveln ser lite konstog ut på den sista bilden bara för att det är ett par märkliga stövlar...)

Dagen!

Började med att nora väkte mig och sa att vi skulle gå och släppa ut hästarna........
Jaja  sen så kom vi hem och åt frukost. Så ja var jag hemma lite, och efter en stund så åkte jag pappa alfred och klara till bollnäs för att handla lite mat! Och vi tog en sväng för bi centrum för klara skulle ha ett par byxor.. vart ett par enkla svarta tights för mig!
Och gick till stallet red barbacka en stund.. Mida vart rädd och jag flög av.............. men hoppa upp ige och forsatte med min skit dåliga balans xD
Släppte in hästarna också ;)
Och nu sitter jag här och bloggar ;) Och ska äta Tacos vilken sekund som ehllst är så j*vla hungrig ;)

Tack för alla kommentarer!

Älskar verkligen när ni kommenterar och besöker desutom! Älskar er! Blogg läsare på en blogg gör blogggen! Hoppas alla nya bloggläsare stannar kvar :)
ska göra en presation om mig och Artemida(Mida) Senare där kommer bilder och allt från mig :D

Tidsinställt!

Vet itne vad jag gör när detta publiceras men jag gör vel något får jag hoppas på!
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om för jag har hjärn släpp oftast när jag skriver xD
Men ja detta är vad jag just nu allt behöver på hööks!!!
Ridskor då mina par gott sönder! Skulle behöva ett par bättre till praktiken. För mina är helt utslitna och gamla!
Hjälm dåm alla mina är för små elelr passar inte mitt huvud!1 lånar Midas ägares hjälm som ligger i stallet! Men ja det gör nog inget! Men skulle behöva en ny nu genast!!
Ridbyxor!! Äger bara ett par!! ridbyxor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! VARNINGS KLOCKOR ringer!! vet inte varför men ja man kan ju inte ha ett par ridbyxor liksom!!
ben skydd till mida! Behöver det för hatar lindor vinter/Vår tid vad är det för års tid nu?? vårvinter tror jag........
Schbrak kan man ju ha så många av! Speciellt när dom eh snygga!!! Älskar detta så!
pluss luva så har man det matchning där då!
Träns!<3 Älsakr detta så j*vla mkt! Snyggt och enkelt!
Sist men inte minst!
Shoftshell jacka skulle va fint då min är trasig i fickorna... Dom tål så mkt närå men dom är ba mot vind och tål lite regn ;)

------------------>

Ne nu ska jag hoppa in i duschen och göra mitt där se omd et blir bloggande sen ;) men sak fixa lite med tidsinställda ;)
Har redigerat en bild i picnik när jag skrev tidigagre idag att jag skulle göra det xD  Får se hur långt jag kommer under helgen xD

Vill ni följa?

Vill ni inte missa något på bloggen så gilla mig på bloglovin! Ni ser eifeltornet i spaltet brevid inläggen tryck på den och följ bloggen då blir jag glad :D

Kom och tänka på detta!

Kom och tänka på detta eller har klurat på det i flera dagar sen onsdags kasnke?! Kom och tänka på Nellie Berntsson!
DEt är ju en tjej som lyckats veltigt tidigt i livet! Från att gå till stor mini bloggare på blogg.se och lyckas klätrat upp till 18 plats på mest aktiva(om jag minns rätt) till ha bli svergies yngsta stor bloggare! hon lyckas med något som vi föll med hon kanske har något magiskt i sig? vem vet...! Allt börja ju med att hon kom med i ponnyakuten och alla skvaller bloggar börja skriva! Både dumma och snälla? saker! miss förstå mig inte men ponnysanning.se har alldrig varit taskig på nellie! I PROMMIES!
Hon har många Stalkers kallar man det? elelr folk som vill va som hon! Men sen finns det Dom Som VILL va Nellie leva hennes liv!
Sakffar fejk bdb:er(dayviwes)/fler sidor bara för dom vill va hon! Snor bilder texter från hennes blogg! hur mogen är man från en skala 1-10? jo -6843546 omogen är man..! Jag är ingen sånn! Nellie är en normal flicka för mig! fast ja lite större en vi mindre kända folk!
Jag tycker personligen nellie är fin, hon ser äldre ut en vad hon är! Jag trodde hon drev från början jag tänkte bah: Hon är inte 11 hon ljuger! men där hade jag fel!
Jag tror många är avundsjuka på Nellie jag kan va det till en viss grad typ jag har inte lika angasherade föräldrar som tillåter mig tävla! Det är vell det typ det enda! men jag går inte och köper lika saker som henne bara för jag vill va Nellie Berntsson stalker! utan man köper kläderna bara för dom eh snygga! Skulle adrig komma på hennes bloggträff och se nästan lika dan ut som henne! skulle ha på mig det jag tycker är snyggt men sen om man har lika kläder just då det är en annan femma!
Men ja Nellie är en stor bloggare! Okej igentligen är vi ju alla små stalckers för vi härmar ju någon vi alla hipa liksom! Med kläder hår ja allt!
Det finns mkt att skriva om denna lilla dam! Men ja har mer att skriva eller jag vet inte ska tänka...
ja det har jag!
Att hon årkar! Hon ska byta nr nu igen pga att folk ringer henne 24/7 och smsar hela tiden! om hur vacker,sör och underbar hon är! hon vet nog det för hon har sånna kommentarer på varje inlägg hon har lagt upp en bild på sig!! Jag har aldrig skrivit sånr för hon vet att hon eh det eftersom folk skriver det 24/7!! Har kommenterat henens blogg en gån! Då fråga jag henne en sak! jag erkänner jag är ingen som kommenterar i onödan!
Men tycker synd om henne ibland pga att hon måste byta nr för typ 3 gången tror jag det var!!
Hon har fått gå igenom så mkt i sitt liv! Skit snack! jaallt möjligt men har glöden kvar! En tjej som kommer lyckas har lyckats redan!
Svergies minsat stor bloggare och desutom Hööks modell det går ju inte att bli på typ 1 år en sför en normal mänsika och nu på står inte jag att nellie är onormal men ja hon är en fram gångs rik tjej som nog kommer lyckas!
Jag glömde hon har så många copy cats så ja jag kan inte räkna pdom på mina fingrara och tår!!! xD
Finns mkt bra mankan skriva om denna tjej men jag kan inte få ut det i ord här på bloggen! Men det går inte för allt strömma rom kring i mitt huvud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Bilderna är tagna från hennes blogg!
20120224-190145.jpg
Tycker om denna bild!!<33

Byta bild länk?

Någon som vill byta bild länk? Kommentera!

Stallet hela helgen!

Har stallet hela helgen för linda skulle bort med familj.. jaja fom behöver inte gå ut så tidigt då dom är van att gå ut sent ibland men innan nio halv tio senare blir det inte ;) Kommer vell komma in vid 7-8 på kvällen då dom är van att stå ute länge ;)

Nora har stallet

Sitter hemma och muppar själv....
Vill ha max orginal mål nu xD har inte ätit det sen jag vet inte när!!
Ska redigera och fixa med lite bilder!! Ska vell göra det resten av helgen också då!! Så ni får se lite fräscha bilde elelr ovisade bilder!
Skulle vilja ha mitt usb från skolan!! Som vi skulle fått från 1½ månads sen...... men just 8B har inte fått sina! men mitt kommer bli fult på bilder!! xD men man ska få göra vad man vill med det!

Varför jag vill bli...

..Modell är för jag älskar att stå och possera framför kamrean medans jag hatar det :P och kolla jamt på top modell svergie, america's next top modell xD Och bevisa att lilla fula jag kan bli något!
..Ryttare för jag brinner för häsatr och ridsporten. och jag vill sikta mot toppen! Och visa alla att jag kan jag också mot alla på skolan!
..Fotograf för jag älskar att fotta vill testa det mesta tex. åka till savanen i afrika och knäppa kort ja lite överr hela världen för lite bilde :P
Jag posserar framför kamrean älskar faktiskt denna bild! har visat den förut xD
När jag rider! Bilden är vell lite utnöt här på bloggen
Visar flera bilder som jag har knäppt ;)

Kärleken till dig är annorlunda!♥

Kärleken till dig är annorlunda..!
Jag tycker tycker om allt oss dig.
jag får den känsaln att du tycker om mig! men vet inte det har gått så långt tid. Vill bara säga ut det och dra därifrån, men det finns inget bra till fälle.....
Älskar dig så mycket att jag blir fnitrig när någon pratar om dig!♥
Skulle kunna rädda ditt liv men förlora mitt!♥
Du fattar nog inte att jag tycker om dig!
Men jag vill höra av dig iallafall att du hartar mig eller älskar mig! om du hatar mig så kommer jag att forsätta tycka om dig!♥


Tjjjena sitter på skolan....

Sitter på skolan och muppar xD Ska göra något CV... Men har jag börjat ne för bloggandet är mer viktigare xD

Tänkte köra lite varför jag just vill hålla på med tex. hästar senare om jag är hemma idag då ;) För Det har hänt lite skaer privat eller Thim fick åka till sjukan i går kväll...<3 Fick and nöd....

Ja det var inte det jag skulle blogga om! Utan ja inlägget om just det kommer senare för slutar lektionen nu..!

Bjuder på en bild som finns på skoans datpr xD



Någon bild från google för länge sen ;)

Men asså!

Men asså är trött på media! Victoria du borde ha fått fött i fred för f*n! Det har ju gått på tv hela dagen typ!
Kan man inte få föda som en normal mäninska som är icke känd??!!
Som linn sa: Ja då sak det stå i hänt extra att ????? har fått barn fast hon bor i en liten håla i lappland....
Man tycker att ja pressen kunde stått utanför karolinska..! inte inne i rummet eller ja vart dom nu stog xD
Tycker det är för jävligt alltså!
ungen kommer inte ha ertt normalt liv helt i forsättningen.. okey hon är född i en kunga familj men media kommer ju va på så det inte är sant! skulle inte klarat av det!!!
inget för att skryta men..
Men ja är glad för en till femmäning som jag vet inte hur många jag har xD Kan förklara släkt skapet xD
DEt är min gammel famors/farfars bror/systers barnbarn tror jag att det var är osäker xD men ja är osäker på det där med barns barn !

Outfitt

Detta skulle inte sitta helt fel på någon tävling i sommar om det blir då ;)
Stigbyglar Free jump
Schabrak scapa sports

Professional´s Choice boots
Lamicell benskydd ;)
Just detta skulle hästen haft sen skuklle jag ha haft något grönt på mig eller något som passar velldigt bra till grönt ;)

Torsdag!

Vart inget stall idag för var med linn ;) Nora och klara tog stallet dom red och mocka ;)
mina planer för mida var hoppning som stog på schemmat. Men nä det vart inget xD
Ska hoppa på lördag har jag bestämt mig för ;) Någon som vet någon bra hopp övning?

Lite alämnt tråkigt bara xd

http://www.bloggtrafik.nu/index.php?sponsor=idabaath

http://www.bloggtrafik.nu/run.php?id=152303


Vicky Eriksson- Svergies största transexuella bloggerska!

Vicky Eriksson driver svergies största transexuella blogg! hon kommer från en sjö nära stad vid namn Söderhamn , har själv mina rötter där på mammas sid ;) Men hon bor just nu i stockholm och går en design inriktagd linje.
Hon är inte alls gammal bara 17 år som hon fyller den 30 mars.
Hon föddes som kille men lever som en tjej idag :)
Det var vell allt i från mig ;)


Funder på ett ridläger i sommar...

Funderar på att gå ett ridläer i sommar för ryttare som vill börja tävla och då är det tre grenar fälltävan,hoppning och dressyr men är ju mest intresrad för hoppning men ska växla några ord med min mamma men jag vet inte! Den ridklubb jag ska börja tävla för ska ha grönt kurs senare i vår! som jag har hört men vet att dom har fått n fer intresse anmälningar! föe klubben som ligger 3.5 km i från mig hadde ingen pga att det är en liten klubb och ja det är en ungdms förutom en som har grönt kort redan vill ta men ska prata med Svenska ridsports förbundet om några dagar ;)
Men ska ta bollnäs för det är en klubb som min kusin har kommit lång nom så ja blir bollnäs men har ett andra altenativ om jag inte trivs på bollnäs men den klubben ligger ca 4 mil från mig.. Käns ju toppen!!!!!!!!!!!
Kanske inte var så intesant men men xD
(Bild från i våras)

Kommer bli bra uppdatering idag!

Blir bra uppdatering idag för vi är ledig från skolan :D
För lärna i hela kommunen har något skit planerings tid eller om det var någon utbildning kommer inte ihåg just nu xD
Nora har precis gått och bytt om för stallet ;)
Vet inte vad hon tänkt gjort med mida! men men
Ska lägga upp en liten outfitt ;) Prio ett köp!

Dagens ridpass

Dagens ridpass var enkelt! Red några volter och trava skritta galoppera runt i stor hagen ;) Som lat som jag är så årka inte jag sätta på brodden xD
Men hon gick bra, nästa gång jag ska rida så blir det hoppning;) tycker vi ska hoppa lite faktiskt är sjukt sugen på det nu ;)
Sulle vilja testa westen på henne små enkla övningar ara så hon kan börja komma ihåg det också och att det är för att jag ska få kontakt med henne speciellt munnen!

Stallet snart då :D

Ska till stallet om några minuter bara ;) ska vänta på att bilder frå minneskortet ska komma in i datan! Lyckas få ut minnes kortet till slut!
Så nu är jag glad!
Ska rida idag men vet inte vart tror jag ska rida på plan hopp övningar tror jag ;) eller rider i hagen för årkar inte sätta på brodden på henne.. för det är halt på vägen till grusplan....

Här kommer schabraket xD

visar upp en bild på schbraket xD
Färg på det ljusblått och brunt kommer det bli;) med en svart detalj ;)
schbraket mitt xD

nora är i stallet!

Nora är i stallet.
hon skulle ta en skritt tur upp över åkrarna ;) Skulle trava några steg, men slår vad om att Mida tar några galopp språng :P
Ska bythela skiten nu på bloggen headern och designen ;) för vart nöjd men vill ha en hel osv ;)

Veckans blogg vart...

veckans blogg vart en tjej som driver en blogg ! Tryck på bilden för att komma dit ;)

Är oss bekanta...!

sitter oss bekanta i röstebo(byn där farmor&farfar bor) och äter go fikar xD visar en bild på schabraket som jag håller på med på slöjden ;) Hatar att blogga i mobilen inget går som jag vill....! mamma försökte röva bort mig med en viss person igår eller försökte så vi skulle bli typ tillsammans.... schbraket ville inte komma upp men fixar det via datan;)

Ny header!

ny header! men ska fixa och trixa med den ;)
Ska ev. byta igen xD Vart nöjd men det ska fixa och trixas med färger blabla men har hittat en person som kan gö det super bra ;)
Tryck F5 om det inte funkar och flera gånger då det kan ta ettt tag innan den kommer ;)

har precis släppt in hästarna

jÄr precis hem kommen från att ha släppt in hästarna;)
fråga mig inte hur det gick det gick åt helevete!
Stona gick bra.. Men hingstarna ja marren var värst! sprang under trån(gummi tråd som man har vid öpningen) sen springer han under tråden vid stonas hade(trån är som en lång fjäder) och in i deras hage och sak lukta på flppans bajs.. ner i ner hagen då men spang lika fort upp igen.. men mat gillar alla hästar så vi fick in han till slut1 garri är det bara att släppa så kommer han in ;)

mamma tog stallet idag..

mamam tog stallet idag. det var meningen att klara skulle följa med men sur som hon eh så ja gick hon och bytte om och när mamma inte bytte om så gick hon ut igen och tog av sig... men hon är en tjej som allt ska ske på sekunden för..

Det känns som..

.. som alla harr sportlov..!
..Södra svergie är mer populärt en norra svergie
..som om jag aldrig kommer få min alldeles egna hast som mamma och pappa har betalat!
..att jag int kommer hitta dden rätta i kärleken(ska göra ett inlägg om det eller tankar gring det)
.. att jag alldrig kommer kunna spara till en iPhone xD
hjärta

Saker jag vill bli/har velat bli!

Börjar med saker jag vill bli!

* Ridande polis-för att jag vill bli något med ryttar inriktning och polis då är det en bra kompination ;)
*hoppryttare-för jag älskar och hopa och vill satsa på det ;)
*fotograf-Älsakr verkligen att fotografera
*häst uppfödare/inridning/tillridnings stall ;)
* något med dur faktiskt :)
* Modell är något jag absolut vill bli
Saker jag velat bli:

* ambulans förare- fattar inte varför men det verkar va ett socialt jobb har något att göra hela tiden ;)
* kommer inte på något mer xD

.....

Måste prata med mamma nu men hon är på jobbet..... över tranan i morgon för jag vill inte va dum på sandra...! För då kommer hon typ gå dit själv...
Men vet ej hur jag ska komma till alfta på dagen xD Men har pappa hemme i morgon kväll :)

vill du bli veckans blogg?

vill du bli veckans blogg här oss mig?
så anmäl dig vet ja :)
Gör detta:

Kommenera att du är med

Större chans:

Gilla bloggen på bloglovin Skriv då vilket nummer du vart plussa på ett om det står samma nummer  som det stog innan ;)


Stallet next

Ska dra till stallet om några minuter bara :) Skolan var vell så där xD är snart klar med mitt schbrak en del av schbraket klar med mönstret i allafall xD Kan fixa en bild har en bild som jag kan lägga upp ;) kan gö det senare för vart mobil bildd... menman kan ju inte bära runt med systemen jämt ;)
Tänkte rida lite dressyr i hagen idag igen faktiskt. Blir nog mycket skritt och trav och träna på volt för ja hon måste lära sig att gå runt i en cirkel, för det skulle behvas för vill inte sakffa ett skarpare bettt för att kunna stura henne men det handlar om egg bettet då det är lite mer starka och har kontakt med munn ;)
För hon är omöjlig att styra ibland...... Men det beror på vilket humör hon är på...... :P
Lägger vell upp några bett som skulle passa på henne som inte är starka enligt mig då :)

Skulle nog bli ett tre delat om jag skulle köpt ett starkare mjukare bett ;)
Egg bettet skulle jag valt för att jag tycker om det det är inte starkt det är inte för mjukt det är lagomt det är ett bett för dig som har en stark häst och inte vill ha starka bett :)
Kommer inte på några fler snäll starka bett som jag har ridit med ;)

Men gud!

Såg statistiken igår vart ju skit glad :D

Top model sverige next!

Blir top model svergie nu :)

Mida 14/2

Mida fick gå ett dressyr pass i hagen med myyyycket skritt skritta mer en halva tide :) och trava ycket och galoppera lite med xD Red ett tag på en volt i höger och vänster varv.
Var nära på att ramla av.. för hon vart rädd för en bil som kom bakifrån och lyste på en gammal såmaskin...
Hon vart lite rädd men ja hon vägra gå förbi där men det löste sig det med :)
Ja vi red kasnke i 40 minuter ungefär :)
Trodde skorpan hade rymt helt men det visade sig attt hon hade gått in i hagen igen xD
Bjuder på en bild sen 2006 då jag var på mitt första och enda ridläger jag vet att det är fult att ha nos luddet på panbandet xD

Stallet snart då :D

Blir stallet om några mnuter bara ;)
Ska nog rida ut eller ett dressyr pass vet ej ;)
Blir nog dressyr pass i sommar hagen ;)

svar på kommentar:

Svarar igentligen inte på anonyma kommentarer men ja denna var ju en kommentar man kan svara på!
KommentarTid
Anonym om iPhone vs. häst vad är bäst?:
vad är det för häst då? =)
IP: 95.209.139.132
Det är en D-ponny valack på 12 år tror jag kostar inte mkt! är en såm där ponny jag fasna fort jag såg den! det  är en kärleks mums! <3

Har nog bestämt mig!

iPhone är nog bäst.. men då jag har telia och hitta det bästa på halebop så om jag kan så ska jag böna och be för mamma&pappa, häst får vänta ;) kommer nog hitta en perfekta senare också!
men måste bevisa kanske i två månader att jag kan spara också!
för min nuvarande mobil är snart 10 månader xd
Vart mkt iPhone snack nu men jag älsakr dom xD

iPhone vs. häst vad är bäst?

Sak spara till en iPhone eller häst vad är bäst??
Den hästen jag är sugen på nu ja den är till rätt pris men ja mamma och pappa har sakt nej...eller vet inte xD
Då är en iPhone bättre för den kan jag köpa när jag vill!
men ja mamma och papap har lovat att vi sak få en häst en vacker dag... Men är mest sugen på en iPhone just nu xD
Häst har jag ju halft som jag kan träna på men ej tävla....
Och kom ju på man kan ju del betala :D iPhonen xD

Mida 13/2

Mida fick bli longerad som inte gick så bra........
Försökte få ut henne men hon ville komma till mig.. xD hade morötter i fickan det var vell dom hon lura på antar jag :P
Hon fick gå lös efetr mig men ja hon ville stickaa xD
Ja hon skulle behöva ha en ny vatten hink.. råcka slå i den förhort i botten varför inte på kanten?? Får be pappa fixa en xD
Eh bloggar mer i morgon då jag vill se på familjen annorlunda!

svar på kommentar:

gud om -:
hej varför hoppar ni så mycket på eran ponny???? :O
Denna kommentar är inte godkänd. IP: 95.199.26.128
För det första är hon ingen ponny om inte man tycker 1.5 cm från ponny gränsen är så stor skilnad..
Men till frågan jag hoppar kasnke en gång i veckan, sen vad nora gör vet jag inte..Men hon behöver bygga muskler! och vi hoppar inte högt max 40 cm hon vill inte hoppa högre! Sen är det att hon ska lära sig att lita på oss! tycker jag att vi ska kunna hoppa på henen och att det är lite för att vi ska få kontrol på henne!
Det var det enda jag kom på varför!
Hon behöver träna på mycket men framförallt konditionen och att bygga muskler!
Sen har jag intresset1 och vill lära mig att bygga min egen balans! och hennes då den är lite katastrof!

-

Har kollat på ponnyakuten vem gör inte det? :O
Ja mida gick så där att rida... Hoppa lite vart det till slut men hon är konstig första gången vi hoppa så högt som vi gör nu gick hur bra som hellst! Nu så kan man komma mot hindret och hon bara svänger förbi! men inte i traven och fattar galop typ 3 meter där i från.. blir sur på henen men hon ska få vila hela denna vecka med hoppning!
Blir bara bommar som högst denna vecka!
ska longera henen och göra mark arbeten för vill att hon känner sig trygg med mig som hon nog inte gör till 100% just nu.
Ska ta vara på det jag ser på ponnyakuten :) Och lära mig mer genom läsning och sånt. Men kommer bli mkt mark arbete kasnke ett rid pass för min del :)

Ska göra mig iordning!

Ska göra mig i ordning och gå till stallet :)
Kamrean följer nog med :9 För skulle behöva lite nya bilder!
Ska rida ut tror jag jag vet inte xD måste kolla efter nya ridvägar på karta så då blir det att rida ut :)
Hitta imga bättre som var med på kartan..
Ska nog rida lite i hagem tror jag eller nere på plan vet ej just nu.
eller om jag longerar henne tror jag ska longera henne över bommar och så :)

Nora tar stallet

Nora tar stallet som rubriken lyder.
Har varit en sväng till bollnäs och köpt godis på dollar xD Gick ner på karlsson och kolla på ben skydd :) Ja jag vet inte vad mida ska ha för storlek då men ja full antar jag.
Ja har inte mkt att bloga om men ska ta fram dagens häst blogg :) och ska fixa iordning några foto inlägg :) och massor av mer :D

DEtta känns ju...

Detta känns ju så under bart statistiken ghar legat -1 10 +? varje dag i ja flera dagar gränsen var ju 10 i minst en vecka men detta känns ju lovande :)
En dag var det 9 bez menja det dör ingen av  xD
Ska till kusin på 10 års kalas(släkten då bara) ikväll.. ja kommer överleva får jag hoppas på har gjort det förut så ja då gör jag det nu åh ...!
Skulle igentligen sova hoss linn ikväll men icke sa nicke.. Hon kunde va hela dan i skolan(08.30-13.30) men ja hon hade feber men efter skolan kunde hon va med syster och en till person..
Klara och mamma går till stallet idag för nora ska på fest ;)
Bjuder på en bild på kusins häst ;)

Dagen :)

Har precis duschat :)
REd ett hopp pass idag. Gick så där... Hon hopa ialafall men ja ska hoppa på den här höjden ett tag nu :)
Hjälpte linda att släppa in hästarna!
Skolan sög ju idag..
Var till tanläkaren idag.. satt tillbaks en ring som hade låsnat.......
Har inget mer att skriva.... Är dålig på att skriva xD

Ang bilder!

Alla bilder jag lägger upp på bloggen har ett kopierings skydd! med eller utan namn på dom! om jag ser en bild på en annans blogg/hemsida/DV/FB så anmäls detta om jag inte gett tillåtelse för att bilden ska synas!
Om jag vet varför bilden är där så är det godkänt men om den är stulen så anmäls detta direkt till POLISEN för stöld av annans bild!
Vi ger ett tex. för ett inlägg på en blogg!
Läs denna blogg ommittlivsomryttare.blogg.se minst ett inlägg om dan bla bla
Och bloggaren visar upp bilder från min blogg, då är det ok att dom finns för den har gjort reklam för mig! men Fråga alltid innan ni tar! Detta behövs inte om det är ett reklam/tips inlägg om mig/mina bilder!
Lyd detta tack!

Men om man ska gö ett åsikt/reklam/tips inlägg om mig ta gärna bilderna med där vart det står blogg namnet/mitt namn!

Men mitt namn kommer alltid i framtiden att finnas på bilderna!



hhaha xD

Min och mammas kunga konsevation tidigare idag xd
Jag: har fixat praoen nu
Mamma:Vart
J:bergåkra
M:har du fixat den själv?
J:ja...
m: hur då?
J:facebook....
MVill du följa med nästa(tror det va då) vecka på LRF möte hoss na? För då kan du ju presentera dig själv vem du är...
J:venne..
M:fast hon lär vell fatta vem du är! DEt finns ju inte så många Bååth här i trakten...
Tyckte den var lite mså rolig mamma är glad över att jag fixa den själv eller hon var stolt...

Redigerins tips!

Redigerar vissa bilder men oftast med en fin puts men kan visa en riktig redigerad bild :)
Före:



Veldigt dålig kvalite men ja det är ju inte sån här bild jag skulle skicka iväg oredigerad! för att den ser okej ut!

Efter:



Man ser skilnad! Det vart mörkare hästens färger syns mer! ja allt syns mer i stället för en suddig liten vit sak, nerå men färgerna kom fram bara det.
Här använder jag enkel redigering snabbredigeringen i ViewNX 2 som följde med när vi köpte kamrean veldigt bra pogram!
då i snabb redigeringen är det Kontrast,Ljushet,kontrast veldigt enkel med snabb redigeringen då du gör allt på ett kick om du vill ha bilden klar om några sekunder :)
Här ser ni skilnaden skulle defenetift skicka iväg denna bild till en mäniska jämfört med den förra :)


Har varit borta...

Har varit med underbaraste Linn idag :) Vi prata och flumma som vanligt xD
Skulle igentligen ta stallet åt nora men hon tog det endå xD
Ja jag har inte så mkt att skriva men ja kan fixa iordning tidsinställa ;)
Visar en bild sen häst premeringen i sommras :) Lite dålig bild men ja det får man tåla ;)

-

Dagens mål uppnått!

Blir stallet senare :)

Blir stallet senare i kväll rättare sakt efter maten :)


Detta har inget med bloggen att göra eller jo lite..
Skriver på en stor hästgrupp på DV att jag söker blogg header/bloggdesign.
Grupp ägaren ba ta bort inget med bloggar i denna grupp.. du har redan brutit mot reglerna två gånger..
Asså jag reklamera inte ett skit! DEt är ju bara den som ska gö headern som vet liksom om bloggen då liksom! BLir sur att folk har så jälva strikta regler!
Jag tål alvarligt inte den mäniskan! Hon är jävligt stor isig inte kropss formen1 men jar tror alvarligt at den mäniskan i verkligeheten är inte så kagsigt och så stor i sig! det är bara vid en skärm och en låda som kalals data som hon akn va stor i sig! Och har gästlösen då är man inte så stor i käften irl!
Står i mina ord! sen om ni fatatr vem jag menar och säger det till henne jag bryr mig inte!

Har lovat mig en sak...

Har lovat mig att statistisken ska hålla över 10 unika bes varje dag i minst en vecka :) Då kör vi igång med en tävling :)
Ja har varit i skolan ska gå till stallet tror jag snart :)
Ska rida dressyr tror jag och lite hopp blir det :D

Skulle behöva detta från Hööks just nu...

Önskar att jag ahde så mycket pengar så jag kunde köpa allt jag vill ha men ja pengar växer liksom inte på träd.. :(
Detta är min prio ett från hööks :D
Bara för den är snygg xD 25:-
Skydd 299:-
Ridstövlar har ett par men man kan ha fler :P 1599:-
Ridhjälm 649:-
Strumpor som jag kan matcha ridbyxorna med xD 65:-
En säkerhets väst skulle inte sitta fel :)
Detta är saker som jag vill ha i hästvärlden :) sen finns det saker som jag vill ha som inte är hästiga xD

Fail bilder

Fail bilder sen i höstas på bus pojarna Garri och Marre :D
Min bög hästar........

förlåt fäör o bloggandet igår...

förlåt för obolggandet igår.. hade ingen lust att blogga mida fick sträcka på benen med lite galopp och trav  red max 10 min :) barbacka ska rida barbacka oftare men mja balansen är ju som kyss mig i aslet.... liksom.

Men ja stallet i morgon då :) ska rida ut :D fatta hur kul jag  komemr ha det förra veckan red jag bara i paddocken/på plan det suger...

Vill ha en större paddock som jag kan rida på och hopa riktgt och ja hellre ett ridhus xD


Med hos stalltjejerna :)

Jag tävlar om ett Schockemöhleschabrak från Emmishopen inne hos Stalltjej.se!

praktiken Check!

Nu är praktiken check ;)
Bara längtar :) Ska mejla iväg lite information:)
så ska prata med mamma om att min praktik är fiksad! känner mig stålt när jag fixat praoen själv! Så nu slipper hon fixa den åt mig xD
Men nu är det jag som gjort det! Ska prya med en i klassen :)
Det är på en häst gård. om ni känner till Sigrid Bergåkra så vet ni vem jag snakar om :)

(hitta ingen lämlig bild) ha bilder hemma sitter just nu på skolan!

Tävling!

Oss stockholms Jenna:D Länkänk

En blogg värd att läsa!

Denna blogg är nog värd att läsa!- http://skogsrusset.blogg.se
Handlar om en snäll och glad tjej som heter Matailda och är en rullstols bunden häst tjej! Hon är inte vanlig sådan utan hon är den ENDA i sverige med ponny licens som sitter i rull stol!
På henens blogg får du följa henne och hennes två hästar Linson & Bella!
Och det är inte bara det hon är grym på att ta bilder!
Inget kommer i vägen för henne och rullstolen föruton all snö!
Lite bilder från henens blogg ;)
Matilda och linson :)
Nu kommer några utav bilderna! Fler hittar ni på http://skogsrusset.blogg.se/ ♥
Grym bild på linson!-tagen från henens DV-Skogsrusset
Bella i sitt nya dressyr träns som jag köpt av @Pauline89 :D Liite för stor nosgrimma, men ska göra något extra hål så sitter det nog bättre sen :) Blev ett dressyr pass i mörkret för oss i kväll, med både nytt träns och bett, gick rätt så bra trots att det var liiiite för mörkt x)
Och bella:D
super fina bella igen :D

HISS till....

..................Hissen går till hööks alla nya protukter :D
Här bilder på några saker ;)

heej på er:)

hej på er ;)
Låvade ju att det skulle bli fler tidsinstälda men nada..
När jag ska göra tidsinställda så plublicera jag det direkt.... xD Är ju blindin ibland fast jag inte är det!
funderar starkt på att bli blondin men ja då kankse jag blir kallad blondie xD då kasnke folk fattar att jag är som jag är xD
Men vet inte om jag vill bli det! Ska nog bli mörk blondie;) passar bättre i det ;)
Skolan suger.. måste fan plugga engelsak tills på onsdag! Så jag får G+ på detta prov ;) Men det är enkla saker så dom fasnar. Kropss delar och hur man mår och sånt ;) Ska tamme f*n lyckas med det på detta prov!
Om jag lyckas så får ni en Tävling Här på bloggen ;)
Bjuder på ego bild
Inte direkt ego bild men men xD
Äskar posen faktiskt :)

Tidsinställt!

Då jag känner så här:
Bloggandet blir mkt på kvälls tid... vill ha bloggandet på dagarna med!
Men vad vill ni läsa om?
Kan skriva allt!
Ska ta fotodelan av bloggen på alvar men ja har inga riktiga färska bilder! Då Fottandet har legat på is!
Men kommentera vad ni vill se mer i bloggenn!!

Hoppaat idag igen xD

har hoppat idag igen!
Det finns inte mkt att gö när det är fulllt med snö överallt faktiskt!Men hon måste upp med kodisen! blir svettig efter typ en halv timme..... Men hon var inte den normala hoppglada hästen idag.. hon sprang för bi om man inte trava i mot hindret.. ja hon var inte normal idag faktiskt...!
Måste arbeta mkt med henne känner jag!
Skulle behöva bensydd till na! då jag har märkt två små enkla sår på en vecka efter vi har hoppat....
Skullle vilja ha lite starkare bett en det klassiksa två delat... Hon går jätte bra i dressyren med det enkla men i hoppningen blir hon för stark och vill vägra styra ibland och är svår stoppad!

Har glömt att berätta xD

har glömt att berätta att jag ramla av i måndags när jag red.....!
Vi kommer i full galopp mot hindret för att hon sak klara det ;)
Men vi kanske är en halv meter en meter i från och då viker hon av och jag som är berädd att hoppa flyger av :P
Huvve först rakt ner i snön men hoppa upp och forsate ;9

Sitter och funderar...

Sitter och funderar på vad jag vill ha för ny ridhjälm....
Men den jag vill ha finns inte att köpa ny längre tråkigt men sant...
Men det finns fler hjälmar ;)
Men ja hjälmar är alltid ett stort behov xD skulle lungt ha flera hjälmar!
Hjälmar är en accesoar när man rider lite, tycker jag personligen för att hjälmen ska va snygg och morden! Den är inte till för att skydda huvudet utan den ska va snygg! Det är nog viktigt när man rider idag! För att om du inte har en morden hjälm så är det som om du inte skulle ha bengar! men det finns snygga och eleknata hjälmar idag en vad det gjorde när man var mindre ;) Då var det samhets hjälm som jälde den klassiska ;) eller jofa hjälmen! men hjälm designen har ju gott så långt på några år bara! hjälmarna blir snyggare och lättare desutom!
Och det finns kopior av allt som heter ridhjälm
Här har vi kopian av GPAn tycker jag!
Den sitter mig i smaken. men går ej att få tag i ny....
Ennu en snygg hjälm som alla känner igen John whitaker hjälmen ;)

RSS 2.0